Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde garnalen in witte wijn met knoflook
PT15M
Gemarineerde garnalen in witte wijn met knoflook
Een heerlijk gemarineerde garnalen in witte wijn met knoflook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tapasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde garnalen in witte wijn met knoflook te bereiden
laat de olijfolie warm worden in een pan en fruit de uitgeperste knoflook zacht, ongeveer 2 minuten.
voeg de wijn, het laurierblad, een paar "slagen"chilimix, de garnalen en een handje peterselie toe, laten het geheel even door en door warmen.
breng op smaak met peper en zout, doe het mengsel in een mooie ovenvaste schaal en laat minstens een middag of nacht marineren.
verwarm dit tapas- of bijgerecht vlak voor het serveren even in de schaal in een warme oven.
heerlijk met vers brood.
voeg de wijn, het laurierblad, een paar "slagen"chilimix, de garnalen en een handje peterselie toe, laten het geheel even door en door warmen.
breng op smaak met peper en zout, doe het mengsel in een mooie ovenvaste schaal en laat minstens een middag of nacht marineren.
verwarm dit tapas- of bijgerecht vlak voor het serveren even in de schaal in een warme oven.
heerlijk met vers brood.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
dick zegt:
Alleen zou ik altijd rauwe garnalen gebruiken ipv gekookte.
Garnalen moet men na bereiden meteen opdienen en eigenlijk niet opwarmen. (worden inderdaad taai)
hilde zegt:
w.porck zegt:
Britt zegt: