Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde karbonade met Broccoli
PT75M
Gemarineerde karbonade met Broccoli
Een heerlijk gemarineerde karbonade met broccoli recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wim Kraaijenzank
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde karbonade met Broccoli te bereiden
Marineer de karbonades met de sambal, ketjap, zout, peper en de fijngesneden knoflookteentjes. Het beste een avond van te voren.
Braad de karbonades in een braadpan met boter en een gesnipperde ui.
Was de aarappelen en kook ze met ietsje zout ca.10 minuten, parteer ze in vieren en bak ze in een ovenschaal in 50 minuten besprenkel ze met wat olijfolie en strooi de tijm over de aardappelen.
Kook de broccoli in 300 ml water in 6 minuten beetgaar.
Voor de kaassaus:
los het boullionblokje op in warm water 250 ml.
Smelt de boter in de pan en voeg daar al roerend de bloem aan toe en de boullion en laat dit even koken alvorens de kaas toevoegen.
Braad de karbonades in een braadpan met boter en een gesnipperde ui.
Was de aarappelen en kook ze met ietsje zout ca.10 minuten, parteer ze in vieren en bak ze in een ovenschaal in 50 minuten besprenkel ze met wat olijfolie en strooi de tijm over de aardappelen.
Kook de broccoli in 300 ml water in 6 minuten beetgaar.
Voor de kaassaus:
los het boullionblokje op in warm water 250 ml.
Smelt de boter in de pan en voeg daar al roerend de bloem aan toe en de boullion en laat dit even koken alvorens de kaas toevoegen.