Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde rosbief met puree
PT100M
Gemarineerde rosbief met puree
Een heerlijk gemarineerde rosbief met puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
De familiekeuken van Tana Ramsay
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde rosbief met puree te bereiden
1. Leg het stuk rosbief een dag op voorhand in een middelgrote kom, met alle gesneden groenten en kruiden voor de marinade. Doe de wijn erbij, dek de kom af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast. Staat het vlees niet volledig in de wijn, draai het dan af en toe om zodat het de smaken goed opneemt.
2. Laat indien mogelijk het vlees een uur op voorhand op kamertemperatuur komen.
3. Warm de oven op 170°C.
4. Dep het vlees droog. Giet de marinade met groenten en kruiden in een grote pan en breng langzaam aan de kook. Laat een halfuur zacht koken.
5. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak het vlees. Leg het in een braadslee en zet 35 minuten in de oven.
6. Staat het vlees 20 minuten in de oven, leg dan de aardappelen en aardperen in een pan met water en een snuifje zout. Zet het vuur lager als het water kookt en laat 20 minuten zacht koken tot de groenten zacht zijn. Giet af en leg weer in de pan, die je even op laag vuur zet om het laatste vocht te laten verdampen. Pureer de aardappelen en aardperen met een stamper en duw ze naar één kant van de pan. Schenk de melk en de boter aan de andere kant en breng deze kant op een laag vuurtje tegen het kookpunt aan. Meng en kruid met peper en zout. Hou warm.
7. Zeef na 30 minuten groenten en kruiden uit de marinade en gooi ze weg. Doe het vocht weer in de pan en laat zacht koken. Roer de bosbessenjam erdoor en laat het halve bouillonblokje erin oplossen. Meng maïszetmeel en boter tot een glad geheel. Laat staan tot het vlees gaar is.
8. Haal het vlees na 35 minuten uit de oven en leg het 10 minuten op een voorverwarmd bord.
9. Breng intussen de saus weer aan de kook en roer de roux erdoor. Blijf roeren tot die volledig is opgelost en de saus is ingedikt. Voeg indien nodig nog peper en zout toe.
10. Snij het vlees in dunne plakken en serveer het op voorverwarmde borden met de puree en de saus.
2. Laat indien mogelijk het vlees een uur op voorhand op kamertemperatuur komen.
3. Warm de oven op 170°C.
4. Dep het vlees droog. Giet de marinade met groenten en kruiden in een grote pan en breng langzaam aan de kook. Laat een halfuur zacht koken.
5. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak het vlees. Leg het in een braadslee en zet 35 minuten in de oven.
6. Staat het vlees 20 minuten in de oven, leg dan de aardappelen en aardperen in een pan met water en een snuifje zout. Zet het vuur lager als het water kookt en laat 20 minuten zacht koken tot de groenten zacht zijn. Giet af en leg weer in de pan, die je even op laag vuur zet om het laatste vocht te laten verdampen. Pureer de aardappelen en aardperen met een stamper en duw ze naar één kant van de pan. Schenk de melk en de boter aan de andere kant en breng deze kant op een laag vuurtje tegen het kookpunt aan. Meng en kruid met peper en zout. Hou warm.
7. Zeef na 30 minuten groenten en kruiden uit de marinade en gooi ze weg. Doe het vocht weer in de pan en laat zacht koken. Roer de bosbessenjam erdoor en laat het halve bouillonblokje erin oplossen. Meng maïszetmeel en boter tot een glad geheel. Laat staan tot het vlees gaar is.
8. Haal het vlees na 35 minuten uit de oven en leg het 10 minuten op een voorverwarmd bord.
9. Breng intussen de saus weer aan de kook en roer de roux erdoor. Blijf roeren tot die volledig is opgelost en de saus is ingedikt. Voeg indien nodig nog peper en zout toe.
10. Snij het vlees in dunne plakken en serveer het op voorverwarmde borden met de puree en de saus.
Linnie zegt: