Wij hebben er geen goed woord voor. In Duitsland noemen ze dit "Sauerbraten". Zeer populair en er zijn dan ook vele varieteiten.
We geven er aardappels bij en rode kool.
Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde runderbraad op Duitse wijze
PT6000M
Gemarineerde runderbraad op Duitse wijze
Een heerlijk gemarineerde runderbraad op duitse wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
6000 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Duitse wijnboer uit de Pfalz
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde runderbraad op Duitse wijze te bereiden
1).Schoon het stuk vlees en wrijf het grondig in met peper en zout.
2).Maak inkepeingen in het vlees en piqueer daarin de schijfjes knoflook.
3).Doe het stuk vles in een grote kom en doe daarbij de 500 cc azijn, de fles wijn en zonodig tot 500 cc water.
4).Daarbij gaan de uien, rest van de knoflook, wortel,
selderij, kruidnagel, peperkorrels en laurierblaadjes.
5).Het vlees moet wel onderstaan.
6).We zetten de kom in de ijskast en keren eens per dag het vlees. We doen dit 4 dagen.
7).Op dag 5 halen we het vlees uit de marinade. (die bewaard wordt voor later gebruik)
8).In de grote pan met dikke bodem smelten we de reuzel en 2 eetlepels roomboter en daarin bruinen we het stuk vlees aan alle kanten.
9).Dan gaat de marinade er weer bij, het deksel er ietsje open op, brengen de marinade aan de kook en laten dat 3 uren koken.
10).Maak in een kleine sauskom van de overige boter, bloem en suiker een bruine roux en gaar die goed door (onder flink roeren).
Voeg dat toe aan de kokende marinade en roer het er goed door. Het deksel gaat er nu op en we koken het nog een uur langer door.
11).Haal het vlees uit de pan en laat het op een warme plaats rusten.
12 Voeg toe aan de marinade-saus 8 bitterkoekjes of de ingredienten waarvan die gemaakt zijn, te weten:
4 eetlepels bloem
1 theelepel gemberpoeder
25 gram bruine suiker
1 eetlepel stroop
25 gram roomboter.
Dit wordt alroerend door de saus geroerd tot die flink begint te dikken.
Het vlees wordt in mooie plakken gesneden, haaks op de draad en de jus wordt in een kom gegoten.
2).Maak inkepeingen in het vlees en piqueer daarin de schijfjes knoflook.
3).Doe het stuk vles in een grote kom en doe daarbij de 500 cc azijn, de fles wijn en zonodig tot 500 cc water.
4).Daarbij gaan de uien, rest van de knoflook, wortel,
selderij, kruidnagel, peperkorrels en laurierblaadjes.
5).Het vlees moet wel onderstaan.
6).We zetten de kom in de ijskast en keren eens per dag het vlees. We doen dit 4 dagen.
7).Op dag 5 halen we het vlees uit de marinade. (die bewaard wordt voor later gebruik)
8).In de grote pan met dikke bodem smelten we de reuzel en 2 eetlepels roomboter en daarin bruinen we het stuk vlees aan alle kanten.
9).Dan gaat de marinade er weer bij, het deksel er ietsje open op, brengen de marinade aan de kook en laten dat 3 uren koken.
10).Maak in een kleine sauskom van de overige boter, bloem en suiker een bruine roux en gaar die goed door (onder flink roeren).
Voeg dat toe aan de kokende marinade en roer het er goed door. Het deksel gaat er nu op en we koken het nog een uur langer door.
11).Haal het vlees uit de pan en laat het op een warme plaats rusten.
12 Voeg toe aan de marinade-saus 8 bitterkoekjes of de ingredienten waarvan die gemaakt zijn, te weten:
4 eetlepels bloem
1 theelepel gemberpoeder
25 gram bruine suiker
1 eetlepel stroop
25 gram roomboter.
Dit wordt alroerend door de saus geroerd tot die flink begint te dikken.
Het vlees wordt in mooie plakken gesneden, haaks op de draad en de jus wordt in een kom gegoten.