Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde ui
PT10M
Gemarineerde ui
Een heerlijk gemarineerde ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
n.v.t personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijzelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde ui te bereiden
Snijd de ui in flinterdunne ringen.
Klop de azijn met de mosterd, honing en p & z tot een egale pap.
Doe er dan in een dun straaltje de olie bij en blijf kloppen tot een egale emulsie.
Roer er dan eventueel nog de kruiden naar smaak bij.
Doe de uienringen in een kom en schenk de marinade er overheen.
Roer alles goed door elkaar, en laat even intrekken voordat je het gaat gebruiken.
Klop de azijn met de mosterd, honing en p & z tot een egale pap.
Doe er dan in een dun straaltje de olie bij en blijf kloppen tot een egale emulsie.
Roer er dan eventueel nog de kruiden naar smaak bij.
Doe de uienringen in een kom en schenk de marinade er overheen.
Roer alles goed door elkaar, en laat even intrekken voordat je het gaat gebruiken.
Mariëtte zegt: