Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde zalm met preigroen
PT30M
Gemarineerde zalm met preigroen
Een heerlijk gemarineerde zalm met preigroen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde zalm met preigroen te bereiden
Meng het grof zeezout metd e peper, de suiker en de gehakte dille. Wrijfde zalm royaal in met het mengsel, overgiet met de witte wijn en laat de vis 2 uur marineren in de koelkast.
Haal de blaadjes van het preigroen, was ze en laat ze 10minuten stomen (of 6 minuten koken). Spoel ze meteen af in ijskoud water of onder de koudwaterkraan. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
Schil de rammenas, snijd ze in fijne staafjes en leg ze in ijskoud water.
Haal de zalm uit de marinade, versnijd hem in 12 grotedobbelstenen en wikkel een preiblaadje rondom elk blokje vis.
Maak een vinaigrette met behulp van een mixer of keuken-robot: mix eerst de mosterd met de mierikswortelpasta, de azijn, peper en zout. Giet er dan, scheutje bij scheutje,d e olie en de groentebouillon bij terwijl u blijft mixen.
Pel de tomaat,s nijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd hetv ruchtvlees in reepjes.
Meng de staafjes rammenas met de prei-en rode-bietscheutjes. Leg een hoopje van dit mengsel op het midden van het bord en leg er drie preipakjes omheen. Lepel vinaigrette tussen de pakjes en garneer met reepjes tomaat en peterselie.
Haal de blaadjes van het preigroen, was ze en laat ze 10minuten stomen (of 6 minuten koken). Spoel ze meteen af in ijskoud water of onder de koudwaterkraan. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
Schil de rammenas, snijd ze in fijne staafjes en leg ze in ijskoud water.
Haal de zalm uit de marinade, versnijd hem in 12 grotedobbelstenen en wikkel een preiblaadje rondom elk blokje vis.
Maak een vinaigrette met behulp van een mixer of keuken-robot: mix eerst de mosterd met de mierikswortelpasta, de azijn, peper en zout. Giet er dan, scheutje bij scheutje,d e olie en de groentebouillon bij terwijl u blijft mixen.
Pel de tomaat,s nijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd hetv ruchtvlees in reepjes.
Meng de staafjes rammenas met de prei-en rode-bietscheutjes. Leg een hoopje van dit mengsel op het midden van het bord en leg er drie preipakjes omheen. Lepel vinaigrette tussen de pakjes en garneer met reepjes tomaat en peterselie.