Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde zalm tartaarje
PT15M
Gemarineerde zalm tartaarje
Een heerlijk gemarineerde zalm tartaarje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
D van Drongelen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde zalm tartaarje te bereiden
snij de zalm in kleine reepjes of snippers (en ook een paar plakjes)
het moet nog wel een beetje massa hebben( geen moes!!)
snipper de de kleine rode ui en knoflook en peterselie mengen met olie citroensap en de zalm.
Peper en zout toevoegen.
1 uur marineren
het mag geen waterige massa worden.
als het waterig wordt,afgieten en olie toevoegen tot het weer een beetje plakkerig wordt
Komkommer in plakjes snijden
1 theelepel mosterd
1 eetlepel fijne kristalsuiker
1 eetlepel azijn
2 eetlepels olie
mengen in een kommetje en de komkommer marineren,tot je ze nodig heb.
1 grote rode ui in ringen snijden even in suikerwater leggen en daarna bestrooien met paprikapoeder
in een vormpje eerst komkommerschijfjes
daarna theelepel zure room(uitsmeren)
zalmmengsel erop en dit herhalen tot je de hoogte hebt die je wil hebben.
garneren met de rode ui ringen.
nog even met de pepermolen erover.
het moet nog wel een beetje massa hebben( geen moes!!)
snipper de de kleine rode ui en knoflook en peterselie mengen met olie citroensap en de zalm.
Peper en zout toevoegen.
1 uur marineren
het mag geen waterige massa worden.
als het waterig wordt,afgieten en olie toevoegen tot het weer een beetje plakkerig wordt
Komkommer in plakjes snijden
1 theelepel mosterd
1 eetlepel fijne kristalsuiker
1 eetlepel azijn
2 eetlepels olie
mengen in een kommetje en de komkommer marineren,tot je ze nodig heb.
1 grote rode ui in ringen snijden even in suikerwater leggen en daarna bestrooien met paprikapoeder
in een vormpje eerst komkommerschijfjes
daarna theelepel zure room(uitsmeren)
zalmmengsel erop en dit herhalen tot je de hoogte hebt die je wil hebben.
garneren met de rode ui ringen.
nog even met de pepermolen erover.