Recept
« Terug naar recepten
Gember- sinaasappelsaus
PT30M
Gember- sinaasappelsaus
Een heerlijk gember- sinaasappelsaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gember- sinaasappelsaus te bereiden
Deze saus, licht gezoet met sinaasappel en op smaak gebracht met stukjes verse gemberwortel, geeft lamskoteletjes, kip of eendenborst een pikant accent.
Schil de gemberwortel en rasp fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn. Houd het groen en het wit gescheiden. Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem tot de boter begint te schuimen. Voeg de fijngesneden selderij en het wit van de lente-ui toe en fruit dit 3 minuten. Voeg de bloem toe en bak dit onder voortdurend roeren in 2 minuten goudbruin.
Neem de pan van het vuur en roer er geleidelijk de bouillon doorheen. Pers de sinaasappel en rasp de schil fijn. Zet de pan terug op het vuur en voeg de sinaasappelrasp en -sap en de tijm toe. Breng aan de kook en laat de saus, gedeeltelijk afgedekt, 30 minuten op heel zacht vuur koken.
Maak de saus af door ze door een zeef te schenken in een schone pan en druk het mengsel door de zeef om al het vocht op te vangen. Voeg de sherry toe en warm zachtjes op. Roer de gember en het fijngesneden groen van de lente-ui door de saus terwijl u deze opwarmt. Voeg een beetje water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
Schil de gemberwortel en rasp fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn. Houd het groen en het wit gescheiden. Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem tot de boter begint te schuimen. Voeg de fijngesneden selderij en het wit van de lente-ui toe en fruit dit 3 minuten. Voeg de bloem toe en bak dit onder voortdurend roeren in 2 minuten goudbruin.
Neem de pan van het vuur en roer er geleidelijk de bouillon doorheen. Pers de sinaasappel en rasp de schil fijn. Zet de pan terug op het vuur en voeg de sinaasappelrasp en -sap en de tijm toe. Breng aan de kook en laat de saus, gedeeltelijk afgedekt, 30 minuten op heel zacht vuur koken.
Maak de saus af door ze door een zeef te schenken in een schone pan en druk het mengsel door de zeef om al het vocht op te vangen. Voeg de sherry toe en warm zachtjes op. Roer de gember en het fijngesneden groen van de lente-ui door de saus terwijl u deze opwarmt. Voeg een beetje water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.