Recept
« Terug naar recepten
Gents stoofvlees
PT120M
Gents stoofvlees
Een heerlijk gents stoofvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gents stoofvlees te bereiden
Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak hierin de vleesblokjes lichtbruin. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten.
Bereiden:
Verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees. Voeg kruidnagels, laurier- blaadjes, suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur. Bestrijk het brood met de mosterd en snijd het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.
Tip:
Serveersuggestie: Lekker met rode kool of appelcompote en Vlaamse frieten.
Bereiden:
Verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees. Voeg kruidnagels, laurier- blaadjes, suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur. Bestrijk het brood met de mosterd en snijd het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.
Tip:
Serveersuggestie: Lekker met rode kool of appelcompote en Vlaamse frieten.
Janny zegt:
Kan ik dit recept ook klaarmaken in de slowcooker ?
Groet,
Janny