Recept
« Terug naar recepten
Gents stoofvlees
PT120M
Gents stoofvlees
Een heerlijk gents stoofvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
streekgerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gents stoofvlees te bereiden
Verhit de boter tot hazelnootkleur. Schroei het vlees rondom dicht en kruid met peper en zout. Strooi er wat bloem overheen en laat de bloem het braadvocht opnemen. Doe het vlees over in een kookpan.
Snijd de ui grof en fruit aan in dezelfde pan als het vlees in verse boter. Laat goudbruin stoven en blus met de beide flesjes bier. Doe de uien en het bier bij het vlees en voeg de kruiden toe. Besmeer het brood met mosterd en leg die op het vlees. Doe het deksel op de pan en laat minstens anderhalf uur rustig sudderen onder gesloten deksel.
Schil intussen de appelen, verwijder het klokhuis en doe het vruchtvlees in een pan. Doe er de suiker, het citroensap en de wijn bij en laat rustig loskoken. Doe de appelen vervolgens in een blender en parfumeer met calvados.
Snijd dikke plakjes uit de zoete ui en laat goudbruin bakken in boter.
Meng de mosterd met de gebroken pijnboompitjes, de uitjes, de augurkjes en de peterselie tot een Vlaamse pesto. Beleg hier de toastjes mee.
Schik 2 uienringen op het bord, lepel er appelmoes op en schik er het toastje bovenop. Schep de stoverij erbij en werk af met de knapperige stroaardappeltjes die in één keer kunnen afgebakken worden.
Snijd de ui grof en fruit aan in dezelfde pan als het vlees in verse boter. Laat goudbruin stoven en blus met de beide flesjes bier. Doe de uien en het bier bij het vlees en voeg de kruiden toe. Besmeer het brood met mosterd en leg die op het vlees. Doe het deksel op de pan en laat minstens anderhalf uur rustig sudderen onder gesloten deksel.
Schil intussen de appelen, verwijder het klokhuis en doe het vruchtvlees in een pan. Doe er de suiker, het citroensap en de wijn bij en laat rustig loskoken. Doe de appelen vervolgens in een blender en parfumeer met calvados.
Snijd dikke plakjes uit de zoete ui en laat goudbruin bakken in boter.
Meng de mosterd met de gebroken pijnboompitjes, de uitjes, de augurkjes en de peterselie tot een Vlaamse pesto. Beleg hier de toastjes mee.
Schik 2 uienringen op het bord, lepel er appelmoes op en schik er het toastje bovenop. Schep de stoverij erbij en werk af met de knapperige stroaardappeltjes die in één keer kunnen afgebakken worden.