Recept
« Terug naar recepten
Gepaneerde pladijsfilets met aardappelpuree
PT50M
Gepaneerde pladijsfilets met aardappelpuree
Een heerlijk gepaneerde pladijsfilets met aardappelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepaneerde pladijsfilets met aardappelpuree te bereiden
Aardappelen 25 minuten koken, pureren en op smaak brengen met look, eierdooier en scheutje olijfolie. Er de gehakte olijven en peterselie bijmengen. Proeven. Pas dan eventueel zout en peper toevoegen.
De pladijsfilets spoelen, droogdeppen, door het losgeklopt eiwit halen en dan door het paneermeel.
De gepaneerde visfilets goudgeel bakken in frituurolie. Op keukenpapier laten uitlekken.
Serveren met blokjes tomaat, paprika en ringetjes pijpajuin. Afwerken met enkele druppels olijfolie en balsamicoazijn.