Recept
« Terug naar recepten
Gepeperde kip uit Szetsjwan
PT45M
Gepeperde kip uit Szetsjwan
Een heerlijk gepeperde kip uit szetsjwan recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Indonesische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepeperde kip uit Szetsjwan te bereiden
De gekookte kip in blokjes snijden. Het zout mengen met het eiwit en 1 eetlepel olie en de maizena. De stukjes kip hierin leggen en er voor zorgen dat de stukjes kip allemaal bedekt worden met een dun laagje. Laat ze minstens 1 uur marineren. De gember en gedroogde pepertjes fijn hakken. De paprika's in fijne reepjes snijden. De verse pepers in ringetjes snijden. De resterende olie verhitten in de wok, de gember en pepertjes hierin 1 minuut roerbakken. De stukjes kip erbij doen en tijdens het bakken flink omscheppen. Paprika erbij doen en de sojasaus en azijn. Nog een paar minuten roerbakken.