Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerde pladijsfilets met krab gevuld op een bedje van spinazie
PT35M
Gepocheerde pladijsfilets met krab gevuld op een bedje van spinazie
Een heerlijk gepocheerde pladijsfilets met krab gevuld op een bedje van spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerde pladijsfilets met krab gevuld op een bedje van spinazie te bereiden
Open het doosje krab en houd de jus zorgvuldig bij.
Was de pladijsfilets, dep ze droog, kruid ze met peper en zout, leg ze met de velkant naar onder, schik er een stukje krab op, rol op en prik vast met een stokje.
Blancheer de spinazie 1 minuut in kokend gezouten water en giet dan af. Hak de spinazie fijn, warm even op in olijfolie en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een mespuntje boter.
Laat de visfumet met de krabjus tot de helft inkoken. Pocheer de pladijsrollades 2 minuten in de ingekookte visfumet, haal de vis eruit en houd warm.
Kook de visfumet verder in tot 31/2 dl, voeg de room en de peterselie toe en bind de saus eventueel met een roux.
Schik een portie spinazie in het midden van het bord, leg de pladijsrollade erop en overgiet met de saus. Serveer met aardappelpuree.
Was de pladijsfilets, dep ze droog, kruid ze met peper en zout, leg ze met de velkant naar onder, schik er een stukje krab op, rol op en prik vast met een stokje.
Blancheer de spinazie 1 minuut in kokend gezouten water en giet dan af. Hak de spinazie fijn, warm even op in olijfolie en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een mespuntje boter.
Laat de visfumet met de krabjus tot de helft inkoken. Pocheer de pladijsrollades 2 minuten in de ingekookte visfumet, haal de vis eruit en houd warm.
Kook de visfumet verder in tot 31/2 dl, voeg de room en de peterselie toe en bind de saus eventueel met een roux.
Schik een portie spinazie in het midden van het bord, leg de pladijsrollade erop en overgiet met de saus. Serveer met aardappelpuree.