Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerde rog met kruidige ravigote
PT30M
Gepocheerde rog met kruidige ravigote
Een heerlijk gepocheerde rog met kruidige ravigote recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerde rog met kruidige ravigote te bereiden
De rog goed afspoelen onder stromend water, droogdeppen, bestrooien met een beetje grof zeezout, besprenkelen met het sap van 1/2 citroen en even laten rusten.
Water bij de rog gieten om te pocheren, aan de kook brengen en 10 à 15 minuten, al naargelang de dikte van het stuk, laten pocheren.
De gekookte eieren pletten met een vork. Op smaak brengen met peper, zout en azijn. Voorzichtig aanlengen met de olie. De kappertjes en de augurken snijden en onder de saus mengen. Afwerken met de groene kruiden en de Engelse saus.
De rog op een servet laten uitlekken en op borden schikken met de saus apart. Serveren met natuuraardappelen.