KookJij

Gepofte pesto aardappel

Een heerlijk gepofte pesto aardappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepofte pesto aardappel te bereiden

Was de aardappelen niet schillen. Breng een flinke pan met ruim water aan de kook. Doe de aardappels erin en kook ze precies 10 min. Giet af en laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Leg ze op een bakblik en laat ze in de oven nog ca. een half uur garen. Snijd de ingrediënten voor de pesto, niet te fijn en voeg naar behoefte olie van de tomaatjes toe. Haal de gare aardappels uit de oven verwijder de folie en halveer ze. Snijd een klein plakje van de bolle kant zodat ze kunnen blijven staan. Haal dan met een eetlepel zoveel mogelijk kruim eruit.Zonder de rand stuk te maken!Meng het kruim van de aardappelen met de pesto naar smaak, alsmede een beetje boter erdoor mengen en vul hiermee de aardappelen. Zet ze vlak voor het uitserveren 10 minuutjes in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst