Recept
« Terug naar recepten
Gerookte kip
PT240M
Gerookte kip
Een heerlijk gerookte kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte kip te bereiden
Maak van kippengaas een rekje dat in die pan past. Ben je in het bezit van een rookoventje, dan heb je natuurlijk die pan niet nodig.
Verwijder de vleugels, poten en filets. Leg die kipdelen 3 uur in een mengsel
van 400 gram zout en een halve liter water (liefst water met een kruidensmaakje).
Spoel de delen dan goed af en wrijf ze in met rozemarijn, peper,tijm en knoflook. Verwarm de oven voor op 140 graden Zet de pan op het vuur. Doe dan een bodempje rookhout met daartussen wat dennennaalden (niet te veel) en takjes rozemarijn in de pan. Zet daar het zelfgemaakte geïmproviseerde rekje van kippengaas bovenop. Het rekje mag niet in contact komen met het rookhout.
Leg de kipdelen op het rekje en steek dan het rookhout aan. Pas op voor de vlam!
Doe direct de deksel op de pan en zet de pan in een oven van 140 graden. Laat het
geheel ongeveer een 3 kwartier in de oven staan. Haal de pan uit de oven en laat het nog een kwartier rusten alvoor je het opdient.
Verwijder de vleugels, poten en filets. Leg die kipdelen 3 uur in een mengsel
van 400 gram zout en een halve liter water (liefst water met een kruidensmaakje).
Spoel de delen dan goed af en wrijf ze in met rozemarijn, peper,tijm en knoflook. Verwarm de oven voor op 140 graden Zet de pan op het vuur. Doe dan een bodempje rookhout met daartussen wat dennennaalden (niet te veel) en takjes rozemarijn in de pan. Zet daar het zelfgemaakte geïmproviseerde rekje van kippengaas bovenop. Het rekje mag niet in contact komen met het rookhout.
Leg de kipdelen op het rekje en steek dan het rookhout aan. Pas op voor de vlam!
Doe direct de deksel op de pan en zet de pan in een oven van 140 graden. Laat het
geheel ongeveer een 3 kwartier in de oven staan. Haal de pan uit de oven en laat het nog een kwartier rusten alvoor je het opdient.
RobertNeard zegt: