Recept
« Terug naar recepten
Gerookte paling met komkommergelei
PT45M
Gerookte paling met komkommergelei
Een heerlijk gerookte paling met komkommergelei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Nestor speciaal koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte paling met komkommergelei te bereiden
Maak eerst de komkommergelei: pers 3/4 van de komkommer door een sapcetrifuge. Warm het sap op. laat de gelatine weken in koud water, knijp uit en los op in het warme komkommersap. Kruid naar smaak en giet in cocktailglazen. Zet 2 uur koud weg.
Schil en ontpit de rest van de komkommer. Snij het vruchtvlees fijn, snipper de sjalot.
verdeel de groenten over de gelei.
Verwijder de graten van de paling. Snijd de paling in ruitjes en schik op de komkommergelei.
Maak de muntyoghurt: hak munt en bieslook fijn. Meng met de yoghurt en voeg de room toe. Nappeer de komkommergelei met de muntyoghurt en werk af met kaviaar.
Versier met de dille en citroenschil.
Schil en ontpit de rest van de komkommer. Snij het vruchtvlees fijn, snipper de sjalot.
verdeel de groenten over de gelei.
Verwijder de graten van de paling. Snijd de paling in ruitjes en schik op de komkommergelei.
Maak de muntyoghurt: hak munt en bieslook fijn. Meng met de yoghurt en voeg de room toe. Nappeer de komkommergelei met de muntyoghurt en werk af met kaviaar.
Versier met de dille en citroenschil.
wvlug zegt: