KookJij

Gerookte paling met komkommergelei

Een heerlijk gerookte paling met komkommergelei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Nestor speciaal koken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gerookte paling met komkommergelei te bereiden

Maak eerst de komkommergelei: pers 3/4 van de komkommer door een sapcetrifuge. Warm het sap op. laat de gelatine weken in koud water, knijp uit en los op in het warme komkommersap. Kruid naar smaak en giet in cocktailglazen. Zet 2 uur koud weg.

Schil en ontpit de rest van de komkommer. Snij het vruchtvlees fijn, snipper de sjalot.
verdeel de groenten over de gelei.

Verwijder de graten van de paling. Snijd de paling in ruitjes en schik op de komkommergelei.

Maak de muntyoghurt: hak munt en bieslook fijn. Meng met de yoghurt en voeg de room toe. Nappeer de komkommergelei met de muntyoghurt en werk af met kaviaar.

Versier met de dille en citroenschil.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wvlug

wvlug zegt:
ziet er lekker uit alleen die komkommergelei lijkt me geen succes rest lekker smakelijk en fris staat ook leuk in die glazen:p