Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde aardappels met gepofte knoflook
PT80M
Geroosterde aardappels met gepofte knoflook
Een heerlijk geroosterde aardappels met gepofte knoflook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde aardappels met gepofte knoflook te bereiden
· Verwarm de oven voor op 225ºC.
· Boen de aardappels schoon en snijd ze in partjes (schil de aardappels niet).
· Dep de aardappels met keukenpapier goed droog en leg ze in een braadslee, meng de olie er door.
· Leg de knoflooktenen en takjes rozemarijn erbij.
· Rooster de aardappels in 35-45 minuten goudbruin en gaar; schep ze regelmatig om.
· Bestrooi de aardappels met zout en peper.
· Knijp de tenen knoflook over de aardappels uit.
· Boen de aardappels schoon en snijd ze in partjes (schil de aardappels niet).
· Dep de aardappels met keukenpapier goed droog en leg ze in een braadslee, meng de olie er door.
· Leg de knoflooktenen en takjes rozemarijn erbij.
· Rooster de aardappels in 35-45 minuten goudbruin en gaar; schep ze regelmatig om.
· Bestrooi de aardappels met zout en peper.
· Knijp de tenen knoflook over de aardappels uit.