Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde honing en rozemarijn aardappeltjes
PT30M
Geroosterde honing en rozemarijn aardappeltjes
Een heerlijk geroosterde honing en rozemarijn aardappeltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde honing en rozemarijn aardappeltjes te bereiden
Kook de aardappelen:
Snijd elk aardappel in plakken van ongeveer 2 cm dik. Kook ze in 10 minuten bijna gaar in lichtgezouten water. Laat afkoelen en drogen.
Maak de marinade:
Meng in een kommetje de honing met de knoflook, citroenrasp, rozemarijn en de olie. Knijp zoveel citroensap boven het kommetje uit dat je de marinade gemakkelijk kunt roeren maar hij nog wel dik is.
Rooster de aardappelen:
Smeer één kant van de aardappelen in met de helft van de marinade. Verhit een grill en plaats de aardappelschijfjes met de honing kant op de grill. Laat ze in ca. 5 minuten bruin en gaar worden. Bestrijk ze met de rest van de honing, keer ze om en bak de andere kant ook 5 minuten.
Werk af:
Leg de aardappelschijfjes in stapels van 3. Garneer ze met wat rozemarijn en bestrooi ze met grof zeezout.
Snijd elk aardappel in plakken van ongeveer 2 cm dik. Kook ze in 10 minuten bijna gaar in lichtgezouten water. Laat afkoelen en drogen.
Maak de marinade:
Meng in een kommetje de honing met de knoflook, citroenrasp, rozemarijn en de olie. Knijp zoveel citroensap boven het kommetje uit dat je de marinade gemakkelijk kunt roeren maar hij nog wel dik is.
Rooster de aardappelen:
Smeer één kant van de aardappelen in met de helft van de marinade. Verhit een grill en plaats de aardappelschijfjes met de honing kant op de grill. Laat ze in ca. 5 minuten bruin en gaar worden. Bestrijk ze met de rest van de honing, keer ze om en bak de andere kant ook 5 minuten.
Werk af:
Leg de aardappelschijfjes in stapels van 3. Garneer ze met wat rozemarijn en bestrooi ze met grof zeezout.
Els Meeuwsen zegt: