Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde koteletten met zoetzure saus
PT60M
Geroosterde koteletten met zoetzure saus
Een heerlijk geroosterde koteletten met zoetzure saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde koteletten met zoetzure saus te bereiden
Wrijf het vlees in met zout en peper.
Roer sherry , soja en gemberpoeder door elkaar en
wrijf het vlees hier mee in.Laat het zo enkele uren staan .
Laat de abrikozen enkele uren weken ,zet ze op met het weekvocht en met de klein gesneden appel en laat dit gaarkoken.Wrijf dan alles door een zeef ,zodat je een dikvloeibare massa krijgt.
Voeg daaraan toe de bruine suiker, azijn , fijngesneden gemberbolletjes , gembersiroop en een klein scheutje water en laat dit nog een half uurtje op een zeer zacht vuurtje pruttelen. Proef even en voeg zo
nodig nog wat azijn of suiker toe.
Droog de koteletten goed af , wrijf ze in met olie en rooster ze in ruim een kwartier boven houtskool of onder de ovengril of in een grillapparaat . Serveer de koteletten met de warme saus . Geef hierbij drooggekookte rijst of stokbrood.
Roer sherry , soja en gemberpoeder door elkaar en
wrijf het vlees hier mee in.Laat het zo enkele uren staan .
Laat de abrikozen enkele uren weken ,zet ze op met het weekvocht en met de klein gesneden appel en laat dit gaarkoken.Wrijf dan alles door een zeef ,zodat je een dikvloeibare massa krijgt.
Voeg daaraan toe de bruine suiker, azijn , fijngesneden gemberbolletjes , gembersiroop en een klein scheutje water en laat dit nog een half uurtje op een zeer zacht vuurtje pruttelen. Proef even en voeg zo
nodig nog wat azijn of suiker toe.
Droog de koteletten goed af , wrijf ze in met olie en rooster ze in ruim een kwartier boven houtskool of onder de ovengril of in een grillapparaat . Serveer de koteletten met de warme saus . Geef hierbij drooggekookte rijst of stokbrood.
mia7 zegt: