Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde schelvis met aardappelbrandade
PT40M
Geroosterde schelvis met aardappelbrandade
Een heerlijk geroosterde schelvis met aardappelbrandade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde schelvis met aardappelbrandade te bereiden
De brandade: kook de aardappelen gaar in gezouten water. Prak de aardappelen met een pureestamper fijn. Voeg de room, het citroensap, de olijfolie en de lavas toe en kruid met peper en zout. Meng de puree goed door elkaar en voeg er op het laatst de Noordzeegarnalen bij.
Laat de grillpan op het vuur gloeiend heet worden. Bestrijk de schelvismoten met olijfolie en leg ze 2 minuten op de grill. Keer om en laat nog eens 2 minuten grillen. Leg de schelvismoten daarna in een ovenschotel en laat 10 minuten verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C.
Giet de balasamico-azijn bij de gevogeltefond. Laat inkoken tot een mooie licht gebonden saus ontstaat. Werk de saus af door er een paar koude klontjes boter in te laten smelten (van het vuur en al schuddend).
Schik de brandade en de schelvismoot op het bord en lepel er wat saus rond.
Laat de grillpan op het vuur gloeiend heet worden. Bestrijk de schelvismoten met olijfolie en leg ze 2 minuten op de grill. Keer om en laat nog eens 2 minuten grillen. Leg de schelvismoten daarna in een ovenschotel en laat 10 minuten verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C.
Giet de balasamico-azijn bij de gevogeltefond. Laat inkoken tot een mooie licht gebonden saus ontstaat. Werk de saus af door er een paar koude klontjes boter in te laten smelten (van het vuur en al schuddend).
Schik de brandade en de schelvismoot op het bord en lepel er wat saus rond.