Recept
« Terug naar recepten
Gesmolten tomaat met tartaar van makreel
PT30M
Gesmolten tomaat met tartaar van makreel
Een heerlijk gesmolten tomaat met tartaar van makreel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gesmolten tomaat met tartaar van makreel te bereiden
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de sjalotten en de look fijn.
Stoof de sjalotten en de look glazig in olijfolie. Doe de tomaten erbij met wat zout. Door het zout geven de tomaten onmiddellijk hun vocht af en het geheel kan niet meer verbranden. Laat op een laag vuurtje verder sudderen. Doe er, als alles gesmolten is, zwarte peper, tabasco en gesneden marjolein bij. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Snijd intussen de makreel in kleine stukjes. Werk de tartaar af met verse koriander, gesneden lente-ui, een scheutje sojasaus, enkele druppels sesamolie, het sap van een halve citroen, peper en zout. Meng goed door en laat even smaak nemen.
Snijd de prei in julienne en fruit goudbruin in frituurolie.
Serveer de tartaar in een ring op het bord. Bedek met de prei en lepel er wat gesmolten tomaat naast.
Stoof de sjalotten en de look glazig in olijfolie. Doe de tomaten erbij met wat zout. Door het zout geven de tomaten onmiddellijk hun vocht af en het geheel kan niet meer verbranden. Laat op een laag vuurtje verder sudderen. Doe er, als alles gesmolten is, zwarte peper, tabasco en gesneden marjolein bij. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Snijd intussen de makreel in kleine stukjes. Werk de tartaar af met verse koriander, gesneden lente-ui, een scheutje sojasaus, enkele druppels sesamolie, het sap van een halve citroen, peper en zout. Meng goed door en laat even smaak nemen.
Snijd de prei in julienne en fruit goudbruin in frituurolie.
Serveer de tartaar in een ring op het bord. Bedek met de prei en lepel er wat gesmolten tomaat naast.