Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde andijvie met honing
PT20M
Gestoofde andijvie met honing
Een heerlijk gestoofde andijvie met honing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde andijvie met honing te bereiden
Maak de andijvie schoon en snijd deze in 1 centimeter brede reepjes.
Zet de groente met aanhangend water op en laat het, onder af en toe omscheppen, slinken.
Strooi het zout erover en doe het deksel op de pan.
Stoof de andijvie op een zacht pitje bijtgaar (10 - 15 minuten).
Pas op voor aanbranden; voeg zo nodig enkele eetlepels water toe.
Vermeng de boter met de honing en roer dit door de andijvie.
Rasp er tenslotte wat nootmuskaat overheen.
Zet de groente met aanhangend water op en laat het, onder af en toe omscheppen, slinken.
Strooi het zout erover en doe het deksel op de pan.
Stoof de andijvie op een zacht pitje bijtgaar (10 - 15 minuten).
Pas op voor aanbranden; voeg zo nodig enkele eetlepels water toe.
Vermeng de boter met de honing en roer dit door de andijvie.
Rasp er tenslotte wat nootmuskaat overheen.