Recept
« Terug naar recepten
gestoofde knolselderij in tomatensaus
PT45M
gestoofde knolselderij in tomatensaus
Een heerlijk gestoofde knolselderij in tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gestoofde knolselderij in tomatensaus te bereiden
Schil de selderij en snijd hem in plakken.Snijd de plakken in reepjes en daarna in blokjes. Was de blokjes knolselderij en doe ze in een pan.Voeg boter,citroensap en wat zout toe.Schenk er 3 dl water op.Breng het geheel aan de kook.Leg het deksel op de pan.Temper het vuur en stoof de knolselderij 20 min.Giet het stoofvocht in een pannetje en houd de selderij warm.Voeg de stukjes tomaat aan het stoofvocht toe en roer de tomatenpuree erdoor.Blijf zolang roeren tot de stukjes tomaten uit elkaar vallen.Laat de saus even flink doorkoken.Kneed van boter en bloem een deegje.Voeg vlokjes van het deeg aan de saus toe en bind de saus ermee.Laat na het toevoegen van de deegvlokjes de saus nog enkele min doorkoken.Breng de saus op smaak met peper en zout.Schep vlak voor het opdienen de blokjes knolselderij door de saus en laat ze warm worden.Doe het geheel over in een voorverwarmde schaal en strooi de peterselie erover.