Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde Lamsschenkels
PT180M
Gestoofde Lamsschenkels
Lamsschenkel is niet alleen prijsvriendelijk, doch ook zeer smaakvol, mits goed bereid.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde Lamsschenkels te bereiden
- Wrijf de schenkels in met een mix van zeezout en peper en haal ze dan door de bloem.
- Verhit in de pan de roomboter en fruit daarin aan de uien. Als die zacht zijn dan mag de knoflook er bij, de thijm en het opengesneden vanille peultje. Roer dat goed door en doe de schenkels in de pan en bak die om en om mooi bruin. Leg de schenkels even apart op een bord.
- Voeg dan wortel toe en de prei en blus af met de wijn en de fond. Daarna de koek in het vocht verkruimelen.
- Doe de schenkels in de pan en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel er op, zet het vuur laag en laat de schenkels op laag vuur in 2 1/2 uur gaar sudderen. Zorg voor voldoende vocht in de pan
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een lichte rode wijn of een jonge rode wijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Ontbijtkoek of een andere gekruide koek,zoals Deventer koek.
Jan A.
Lies Melein zegt: