Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde paling
PT20M
Gestoofde paling
Een heerlijk gestoofde paling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kees de hond
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vis/ gestoofd
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde paling te bereiden
Snijd de paling, waarvan het vel niet gestroopt hoeft te worden, in stukjes van ongeveer 5 cm lengte en zet deze op met 2 dl water en wat zout. Laat ze in 20 minuten zachtjes gaarkoken. Voeg de boter toe. Maak de maizena aan met 2 el koud water. Roer het maizenapapje door de saus tot deze bindt. Voeg enkele druppels azijn of citroensap toe en ruim peper. Strooi er dille of peterselie over en geef er brood of gekookte aardappelen en komkommersalade bij.
Ger van Vugt zegt: