Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde schouderkarbonades met sinaasappelsaus
PT45M
Gestoofde schouderkarbonades met sinaasappelsaus
Een heerlijk gestoofde schouderkarbonades met sinaasappelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jordy Zuiddam
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
865 kCal energie
30 Gram eiwit
58 Gram vet
55 Gram koolhydraten
30 Gram eiwit
58 Gram vet
55 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde schouderkarbonades met sinaasappelsaus te bereiden
Boen 1 sinaasappel schoon en schil de oranje schil er met een dunschiller af. Snijd de schillen in reepjes van ca. 3 mm. Pers alle sinaasappels uit. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 4 minuten glazig. Schuif de ui aan de kant. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze 4 minuten rondom. Keer halverwege. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng aan de kook. Voeg de schil, de tijm en de pruimen toe. Laat 25 minuten met de deksel op de pan stoven. Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten in water met zout. Giet af, voeg de crème fraîche, de boter en de nootmuskaat toe en stamp tot puree. Leg de karbonades op een bord en bedek met aluminiumfolie. Laat de saus even inkoken. Serveer het vlees met de puree en de saus. Lekker met reepjes witlof die u 5 minuten smoort in boter (ca. 40 g), de laatste 2 minuten afgedekt.
Mijn kookverhaal (Jordy Zuiddam)
Heel lekker!
Els zegt:
Gr.Els