Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde kaasflapjes
PT75M
Gestoomde kaasflapjes
Een heerlijk gestoomde kaasflapjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gestoomde kaasflapjes te bereiden
1. Laat diepvriesdeeg ontdooien. Snij ronde vellen deeg tot een vierkant.
2. Pel 250g uien, snipper ze fijn en laat ze op een middelhoog vuur goudbruin kleuren in wat boter. Zeef ze. Bewaar zowel de uien als de boter.
3. Spoel en droog de veldsla en de andijvie. Snij of scheur de andijvie in stukken. Rasp de comté-kaas en meng hem met de mascarpone, de uien en de eidooiers. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4. Bestrijk een vel deeg met de uienboter en leg er een tweede vel op. Snij in 3 repen. Beleg 1/3 van elke reep met 2 à 3 eetlepels mascarpone. Vouw de zijkanten naar binnen. Vouwen dan 2x om, tot een vierkant koekje. Maak zo 12 koekjes.
5. Bekleed het mandje van een stoomkoker met bakpapier waarin u gaatjes hebt geprikt. Bestrijk met de gesmolten boter. Leg er de koekjes op hun naad op. Laat ze 20 à 25 minuten stomen. Hou warm.
6. Pel en snipper de rest van de uien. Snij het spek in reepjes. Fruit ui en spek in 5 eetlepels uienboter. Doe er de andijvie bij en stoof kort mee. Vermeng, van het vuur af, met de veldsla. Kruid met peper en zout.
7. Kruid de rest van de uienboter met zout en nootmuskaat en verwarm. Schik de koekjes op de salade. Bedruip ze met de boter en bestrooi met bieslook.
2. Pel 250g uien, snipper ze fijn en laat ze op een middelhoog vuur goudbruin kleuren in wat boter. Zeef ze. Bewaar zowel de uien als de boter.
3. Spoel en droog de veldsla en de andijvie. Snij of scheur de andijvie in stukken. Rasp de comté-kaas en meng hem met de mascarpone, de uien en de eidooiers. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4. Bestrijk een vel deeg met de uienboter en leg er een tweede vel op. Snij in 3 repen. Beleg 1/3 van elke reep met 2 à 3 eetlepels mascarpone. Vouw de zijkanten naar binnen. Vouwen dan 2x om, tot een vierkant koekje. Maak zo 12 koekjes.
5. Bekleed het mandje van een stoomkoker met bakpapier waarin u gaatjes hebt geprikt. Bestrijk met de gesmolten boter. Leg er de koekjes op hun naad op. Laat ze 20 à 25 minuten stomen. Hou warm.
6. Pel en snipper de rest van de uien. Snij het spek in reepjes. Fruit ui en spek in 5 eetlepels uienboter. Doe er de andijvie bij en stoof kort mee. Vermeng, van het vuur af, met de veldsla. Kruid met peper en zout.
7. Kruid de rest van de uienboter met zout en nootmuskaat en verwarm. Schik de koekjes op de salade. Bedruip ze met de boter en bestrooi met bieslook.