Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde zalmbuideltjes met saus van kreeft en witte wijn
PT60M
Gestoomde zalmbuideltjes met saus van kreeft en witte wijn
Een heerlijk gestoomde zalmbuideltjes met saus van kreeft en witte wijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
koksgilde
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde zalmbuideltjes met saus van kreeft en witte wijn te bereiden
Wontonvellen ontdooien en onder natte theedoek leggen (om uitdrogen te voorkomen).
Zalmfilet met de aangegeven ingrediënten in de blender of keukenmachine pureren.
Theelepel vulling op wontonvelletjes leggen en buideltjes dichtvouwen. Vulling moet nog te zien zijn.
Voor de saus:
Uien grof snijden en in pan met witte wijn en noilly prat inkoken tot bijna niets.
Visbouillon toevoegen en inkoken tot de helft. Daarna slagroom toevoegen en eveneens inkoken tot gebonden saus.
Saus zeven en op smaak brengen met kreeftpasta, rood pepertje en zwarte peper uit de molen.
In stoompan zalmbuideltjes 5 tot 6 minuten stomen.
Presentatie
Saus op bord druppelen. Daarop zalmbuideltjes eventueel dichtgebonden met sliertje bieslook of garneren met takje kervel.
Zalmfilet met de aangegeven ingrediënten in de blender of keukenmachine pureren.
Theelepel vulling op wontonvelletjes leggen en buideltjes dichtvouwen. Vulling moet nog te zien zijn.
Voor de saus:
Uien grof snijden en in pan met witte wijn en noilly prat inkoken tot bijna niets.
Visbouillon toevoegen en inkoken tot de helft. Daarna slagroom toevoegen en eveneens inkoken tot gebonden saus.
Saus zeven en op smaak brengen met kreeftpasta, rood pepertje en zwarte peper uit de molen.
In stoompan zalmbuideltjes 5 tot 6 minuten stomen.
Presentatie
Saus op bord druppelen. Daarop zalmbuideltjes eventueel dichtgebonden met sliertje bieslook of garneren met takje kervel.
Anna Koudys zegt:
Ik denk dat je daarvoor bij een vis- specialzaak moet zijn.
Groetjes,
Anna.
KookJij.