Recept
« Terug naar recepten
Gevlochten kaneelbrood
PT180M
Gevlochten kaneelbrood
Een heerlijk gevlochten kaneelbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gevlochten kaneelbrood te bereiden
Los de gist op in de melk, laat 10 minuten staan.
Smelt 50 g boter 30 seconden in de magnetron, laat afkoelen en voeg toe aan het gistmengsel.
Meng de bloem met het zout, nootmuskaat, sinaasappelschil en suiker.
Losgeklopt ei in een kom garde.
Klop het ei in een kom los met een garde.
Combineer alle ingrediënten in een diepe bak en kneed tot een soepel deeg, ongeveer 10 minuten.
Laat op een warme plaats, afgedekt een uur staan tot het deeg in volume is verdubbeld.
Sla dan het deeg plat op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel het deeg in 4 gelijke delen.
Rol het eerste stuk deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoekige lap met een dikte van ca. 1,5cm.
Halveer de lap door de langste kant te halveren. Snijd de stukken vervolgens elk horizontaal in 3 stroken van ca. 3 cm breed.
Maak hiervan twee vlechten, sluit de uiteinden door de strookjes deeg op elkaar te drukken.
Leg de vlechten met de lange zijde tegen elkaar aan op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Laat de vlechten afgedekt met een doek nog ongeveer een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 190 ° C.
Bak de broodjes 20-25 minuten in de oven.
Smelt de resterende boter.
Laat het brood 10 minuten afkoelen. Bestrijk met de boter en bestrooi met kaneelsuiker.
Smelt 50 g boter 30 seconden in de magnetron, laat afkoelen en voeg toe aan het gistmengsel.
Meng de bloem met het zout, nootmuskaat, sinaasappelschil en suiker.
Losgeklopt ei in een kom garde.
Klop het ei in een kom los met een garde.
Combineer alle ingrediënten in een diepe bak en kneed tot een soepel deeg, ongeveer 10 minuten.
Laat op een warme plaats, afgedekt een uur staan tot het deeg in volume is verdubbeld.
Sla dan het deeg plat op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel het deeg in 4 gelijke delen.
Rol het eerste stuk deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoekige lap met een dikte van ca. 1,5cm.
Halveer de lap door de langste kant te halveren. Snijd de stukken vervolgens elk horizontaal in 3 stroken van ca. 3 cm breed.
Maak hiervan twee vlechten, sluit de uiteinden door de strookjes deeg op elkaar te drukken.
Leg de vlechten met de lange zijde tegen elkaar aan op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Laat de vlechten afgedekt met een doek nog ongeveer een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 190 ° C.
Bak de broodjes 20-25 minuten in de oven.
Smelt de resterende boter.
Laat het brood 10 minuten afkoelen. Bestrijk met de boter en bestrooi met kaneelsuiker.