Recept
« Terug naar recepten
Gevuld rond brood met visragout
PT35M
Gevuld rond brood met visragout
Een heerlijk gevuld rond brood met visragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldse recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevuld rond brood met visragout te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een kapje van het brood en hol het brood voor 3/4 deel uit. Snijd het bosuitje in ringetjes. Snijd de zalm en de kabeljauw in blokjes.
Verhit de boter in een pan en laat hem smelten. Voeg de bloem toe en blijf nog 1 minuut doorroeren. Schenk 1/3 van de visfond erbij en roer op een matig hoog vuur tot het mengsel glad gebonden is. Voeg de rest van de visfond erbij en roer tot een gladde saus is ontstaan. Voeg de witte wijn, de viskruiden en zout en peper naar smaak toe en laat de saus nog 1 minuut koken.
Roer de vis, mosselen en peterselie door de saus en haal de pan van het vuur. Afwerking: Giet de ragout in het brood en leg er het kapje op. Plaats het brood in de oven en bak het in 20 minuten gaar en bruin. Recept uit ‘De lekkerste broodjes’.
Serveren
Lekker met roergebakken peultjes
Verhit de boter in een pan en laat hem smelten. Voeg de bloem toe en blijf nog 1 minuut doorroeren. Schenk 1/3 van de visfond erbij en roer op een matig hoog vuur tot het mengsel glad gebonden is. Voeg de rest van de visfond erbij en roer tot een gladde saus is ontstaan. Voeg de witte wijn, de viskruiden en zout en peper naar smaak toe en laat de saus nog 1 minuut koken.
Roer de vis, mosselen en peterselie door de saus en haal de pan van het vuur. Afwerking: Giet de ragout in het brood en leg er het kapje op. Plaats het brood in de oven en bak het in 20 minuten gaar en bruin. Recept uit ‘De lekkerste broodjes’.
Serveren
Lekker met roergebakken peultjes