Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aardappel met truffel en port
PT50M
Gevulde aardappel met truffel en port
Een heerlijk gevulde aardappel met truffel en port recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gevulde aardappel met truffel en port te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 150°C. Schil de aardappelen en snij ze in de vorm van cilinders. Maak er groefjes in, zoals in de stam van een palmboom. Haal de aardappelen leeg met een appelboor, maar stop er weer een bodempje in.
2. Bestrijk de aardappelen met olijfolie, kruid met peper en zout. Bak ze in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.
3. Smelt intussen de boter in een pan en fruit de sjalotten op zacht vuur. voeg er de port aan toe en laat inkoken tot een stroperig mengsel. Voeg er kalfsjus en truffelsap aan toe en laat voor iets meer dan de helft inkoken. Doe er de truffelblokjes bij en kruid met peper en zout. Lepel de warme saus in en om de aardappelen. Werk af met een plukje kervel.
2. Bestrijk de aardappelen met olijfolie, kruid met peper en zout. Bak ze in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.
3. Smelt intussen de boter in een pan en fruit de sjalotten op zacht vuur. voeg er de port aan toe en laat inkoken tot een stroperig mengsel. Voeg er kalfsjus en truffelsap aan toe en laat voor iets meer dan de helft inkoken. Doe er de truffelblokjes bij en kruid met peper en zout. Lepel de warme saus in en om de aardappelen. Werk af met een plukje kervel.