Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aardappelen met Noordzeegarnalen
PT40M
Gevulde aardappelen met Noordzeegarnalen
Een heerlijk gevulde aardappelen met noordzeegarnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aardappelen met Noordzeegarnalen te bereiden
De sjalotjes pellen en fijnsnijden. De zachte kaas ontkorsten en in blokjes snijden. De sjalotjes met het bier of de wijn inkoken tot bijna al het vocht is opgeslorpt. De room toevoegen, even laten doorkoken en het vuur af de blokjes kaas toevoegen. Kruiden met peper en zout en tenslotte de garnalen toevoegen.
De aardappelen zorgvuldig wassen, de schil inprikken met een vork, op keukenpapier in de microgolf plaatsen op de hoogste stand, na 8 minuten zijn ze gaar (halverwege de gaartijd de aardappelen omdraaien).
De aardappelen uit de oven halen. Een kapje van de aardappelen snijden en de vruchten half uithollen met een lepeltje. De aardappelen vullen met het garnalenmengsel en afdekken met het kapje. Nog 5 minuten onder de grill plaatsen.
De bodem van vier verwarmde borden bestrooien met grof zeezout als versiering. Op elk bord drie aardappelen schikken. Versieren met sprietjes bieslook en blaadjes roomse kervel.
De aardappelen zorgvuldig wassen, de schil inprikken met een vork, op keukenpapier in de microgolf plaatsen op de hoogste stand, na 8 minuten zijn ze gaar (halverwege de gaartijd de aardappelen omdraaien).
De aardappelen uit de oven halen. Een kapje van de aardappelen snijden en de vruchten half uithollen met een lepeltje. De aardappelen vullen met het garnalenmengsel en afdekken met het kapje. Nog 5 minuten onder de grill plaatsen.
De bodem van vier verwarmde borden bestrooien met grof zeezout als versiering. Op elk bord drie aardappelen schikken. Versieren met sprietjes bieslook en blaadjes roomse kervel.
fijnproever zegt: