Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aardappelen met pijnboompitten en champignons
PT55M
Gevulde aardappelen met pijnboompitten en champignons
Een heerlijk gevulde aardappelen met pijnboompitten en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aardappelen met pijnboompitten en champignons te bereiden
Borstel de aardappelen goed af onder koud stromend water. Kook ze in water met wat zout in ca. 15 minuten gaar.
Bak in de tussentijd de spekjes krokant. Laat de aardappelen even afkoelen en snijd ze vervolgens door de helft. Schraap het binnenste met een lepel uit de aardappel, maak dit goed fijn en schep het geheel in een kom. Zet de uitgeholde aardappelen in een ovenschaal.
Voeg aan de fijngemaakte aardappel, de olijfolie, de créme fraïche, pijnboompitten en champignons toe en meng goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Vul nu de aardappelhelften met het mengsel en bedek ze met een plak brie. Bestrooi de gevulde aardappels licht met karweizaadjes en zet ze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200C of totdat ze warm zijn en goudbruin gebakken.
Strooi als laatste de uitgebakken spekjes erbovenop
Bak in de tussentijd de spekjes krokant. Laat de aardappelen even afkoelen en snijd ze vervolgens door de helft. Schraap het binnenste met een lepel uit de aardappel, maak dit goed fijn en schep het geheel in een kom. Zet de uitgeholde aardappelen in een ovenschaal.
Voeg aan de fijngemaakte aardappel, de olijfolie, de créme fraïche, pijnboompitten en champignons toe en meng goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Vul nu de aardappelhelften met het mengsel en bedek ze met een plak brie. Bestrooi de gevulde aardappels licht met karweizaadjes en zet ze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200C of totdat ze warm zijn en goudbruin gebakken.
Strooi als laatste de uitgebakken spekjes erbovenop
Carla zegt: