Recept
« Terug naar recepten
Gevulde artisjokbodems
PT30M
Gevulde artisjokbodems
Een heerlijk gevulde artisjokbodems recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde artisjokbodems te bereiden
Oven voorverwarmen op 180 graden C.
Spinazie in olie ca 2 minuten bakken
Op smaak brengen met zout, peper en 2 el oude kaas.
Artisjokbodems met spinazie vullen.
Boter smelten, bloem toevoegen en al roerend ca 2 min. bakken.
Melk toevoegen, al roerend aan de kook brengen en tot dikke saus laten inkoken.
Saus op smaak brengen met peper, nootmuskaat, 2,5 el oude kaas en Emmmentaler erdoor roeren.
Saus over spinazie verdelen.
2,5 el oude kaas mengen met paneermeel
en over artisjokken strooien.
Artisjokken in midden van oven ca 10 min. gratineren.
Spinazie in olie ca 2 minuten bakken
Op smaak brengen met zout, peper en 2 el oude kaas.
Artisjokbodems met spinazie vullen.
Boter smelten, bloem toevoegen en al roerend ca 2 min. bakken.
Melk toevoegen, al roerend aan de kook brengen en tot dikke saus laten inkoken.
Saus op smaak brengen met peper, nootmuskaat, 2,5 el oude kaas en Emmmentaler erdoor roeren.
Saus over spinazie verdelen.
2,5 el oude kaas mengen met paneermeel
en over artisjokken strooien.
Artisjokken in midden van oven ca 10 min. gratineren.