KookJij

Gevulde Canelloni met Bechamelsaus en Tomatensaus

Canelloni of manicotti zijn Italiaanse deegwaar in de vorm van flinke holle pijpen. Per traditie worden die eigenlijk altijd gevuld met ricotta en spinazie en soms ook met gehakt. Het wordt gegeten met een Bechamel saus en een tomatensaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde Canelloni met Bechamelsaus en Tomatensaus te bereiden

  1. Kook de pasta pijpen in ruim gezouten water al dente. Giet af, spoel na met koud water en laat nadruipen.
  2. De ricotta, de helft van de geraspte kaas, de eieren, de nootmuskaat en de pezo in een kom doen en zeer goed mengen. 
  3. Meng hierdoor de spinazie tot een redelijk homogene massa.
  4. Vul met de ricotta-spinazie massa de canelloni of de manicotti.
  5. Vet een grote ovenschaal in en leg hierin de gevulde pijpen naast elkaar.
  6. Maak de bechamel saus.
  7. Voor de TOMATENSAUS: verhit de olie in een grote aant-aanbak-bakpan en fruit daarin de uien en de knoflook en de selderie tot die zacht zijn. Voeg de tomatenconcentraat toe en roer good door. Vervolgens de tomaten-brei er bij doen met de bouillon en goed doorroeren tot de saus gaat koken. ILaat 5 minuten sudderen en roer zo nu en dan even om. Op het laatst de basilicum er door roeren.
  8. Giet de bechamel saus over de pijpen en daarna de tomatensaus en bestrooi dat met de rest van de Parmezaanse rasp en zet in de oven die op 180 graden Celsius staat  en laat 40 minuten bakken.
  9. Haal uit de oven en verdeel over de borden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een droge witte wijn of een droge rose wijn of desnoods een lichte (jonge) rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst