Recept
« Terug naar recepten
Gevulde champignons
PT30M
Gevulde champignons
Een heerlijk gevulde champignons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anne prive
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
tapas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde champignons te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Hak de steeltjes en de sjalotten zeer fijn. Verhit de olijfolie of boter op hoog vuur in een koekenpan. Voeg de sjalotten en de steeltjes toe. Strooi er peper, zout en nootmuskaat op. Roerbak alles 3-4 minuten en schep het mengsel met een schuimspaan in een kom. Doe ook het broodkruim, de peterselie, evt de kaas en het losgeklopte ei in de kom. Meng goed. Vul de hoedjes van de champignons met het mengsel. Zet de gevulde champignons op een bakplaat, besprenkel ze met olie uit de koekenpan en zet ze 5-7 minuten in de oven - tot de champignons zacht zijn geworden. Geef er cocktailprikkers bij.