Recept
« Terug naar recepten
Gevulde champignons
PT45M
Gevulde champignons
Een heerlijk gevulde champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde champignons te bereiden
Borstel de champignons schoon.
Haal de steeltjes eraf en hak die zeer fijn.
Meng de zachte boter met de peterselie en de geperste knoflook en kruid met peper en zout. Zet in de koeling.
Was de aubergine en snijd ze, ongeschild, in kleine blokjes.
Snipper de sjalotjes zeer fijn.
Zet de gesnipperde sjalot, de aubergineblokjes en de gehakte champignonstelen aan in wat olijfolie.
Voeg dit mengsel bij het lamsgehakt en voeg ook de verbrokkelde fetakaas toe, de rozemarijn en het broodkruim, zoveel als nodig is om een niet al te droge massa te krijgen. Kruid met peper, geen zout.
Vul de champignons met deze massa.
Druk een kuiltje in de vulling en leg daarin een blokje kruidenboter.
Verwarm de oven op 180 graden en bak de champignons mooi bruin en gaar.Ongeveer 30 minuten
Haal de steeltjes eraf en hak die zeer fijn.
Meng de zachte boter met de peterselie en de geperste knoflook en kruid met peper en zout. Zet in de koeling.
Was de aubergine en snijd ze, ongeschild, in kleine blokjes.
Snipper de sjalotjes zeer fijn.
Zet de gesnipperde sjalot, de aubergineblokjes en de gehakte champignonstelen aan in wat olijfolie.
Voeg dit mengsel bij het lamsgehakt en voeg ook de verbrokkelde fetakaas toe, de rozemarijn en het broodkruim, zoveel als nodig is om een niet al te droge massa te krijgen. Kruid met peper, geen zout.
Vul de champignons met deze massa.
Druk een kuiltje in de vulling en leg daarin een blokje kruidenboter.
Verwarm de oven op 180 graden en bak de champignons mooi bruin en gaar.Ongeveer 30 minuten