Recept
« Terug naar recepten
Gevulde eirol uit de oven
PT40M
Gevulde eirol uit de oven
Een heerlijk gevulde eirol uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eirecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde eirol uit de oven te bereiden
Neem de eieren uit het doosje in de koelkast.
Splits de eieren met de eierscheider in eiwitten en eidooiers.
Klop de eiwitten stijf in de beslagkom met de mixer.
Laat de boter smelten in de pan en niet bruin worden.
Voeg de bloem toe en roer dit door elkaar.
Giet dan de melk, scheutje voor scheutje in de pan.
Blijf roeren en voeg dan de dooiers en 100 g kaas toe.
Zet de oven aan en verdeel bakpapier over de bakplaat.
Spatel de eiwitten luchtig door de saus.
Schep hierin de eiersaus en bak de eirol 15 minuten middenin de warme oven.
Verwarm de olie in de pan en roerbak hierin de groenten.
Leg de theedoek op de eirol uit de oven na de baktijd.
Keer voorzichtig en schep snel de vulling over de eirol.
Rol op en bestrooi met de overige kaas.
Plaats de eirol nog even terug in de warme oven en laat de kaas smelten.
Lekker met gebakken aardappelen en een gemengde salade.
Splits de eieren met de eierscheider in eiwitten en eidooiers.
Klop de eiwitten stijf in de beslagkom met de mixer.
Laat de boter smelten in de pan en niet bruin worden.
Voeg de bloem toe en roer dit door elkaar.
Giet dan de melk, scheutje voor scheutje in de pan.
Blijf roeren en voeg dan de dooiers en 100 g kaas toe.
Zet de oven aan en verdeel bakpapier over de bakplaat.
Spatel de eiwitten luchtig door de saus.
Schep hierin de eiersaus en bak de eirol 15 minuten middenin de warme oven.
Verwarm de olie in de pan en roerbak hierin de groenten.
Leg de theedoek op de eirol uit de oven na de baktijd.
Keer voorzichtig en schep snel de vulling over de eirol.
Rol op en bestrooi met de overige kaas.
Plaats de eirol nog even terug in de warme oven en laat de kaas smelten.
Lekker met gebakken aardappelen en een gemengde salade.