KookJij

Gevulde eirol uit de oven

Een heerlijk gevulde eirol uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eirecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde eirol uit de oven te bereiden

Neem de eieren uit het doosje in de koelkast.
Splits de eieren met de eierscheider in eiwitten en eidooiers.
Klop de eiwitten stijf in de beslagkom met de mixer.
Laat de boter smelten in de pan en niet bruin worden.
Voeg de bloem toe en roer dit door elkaar.
Giet dan de melk, scheutje voor scheutje in de pan.
Blijf roeren en voeg dan de dooiers en 100 g kaas toe.
Zet de oven aan en verdeel bakpapier over de bakplaat.
Spatel de eiwitten luchtig door de saus.
Schep hierin de eiersaus en bak de eirol 15 minuten middenin de warme oven.
Verwarm de olie in de pan en roerbak hierin de groenten.
Leg de theedoek op de eirol uit de oven na de baktijd.
Keer voorzichtig en schep snel de vulling over de eirol.
Rol op en bestrooi met de overige kaas.
Plaats de eirol nog even terug in de warme oven en laat de kaas smelten.
Lekker met gebakken aardappelen en een gemengde salade.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst