KookJij

Gevulde kalfsschouder met gorgonzola

Een heerlijk gevulde kalfsschouder met gorgonzola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde kalfsschouder met gorgonzola te bereiden

De kalfsschouder open snijden en voorzichtig pletten.
Het vlees bijsnijden tot er 200 gram vlees afgesneden is.
Het afsnijdsel in de keukenmachine snel hakken en in een kom doen.
Meng door de farce het ei, tijm, rozemarijn, knoflook, sjalot en 1/2 el basilicum.
De pati-creme erop schenken en voorzichtig door de farce spatelen.
Maak de farce op smaak met zout en peper.
De farce uitstrijken over de kalfsschouder en oprollen.
De rol stevig in varkensnet wikkelen 40 gram boter verhitten en hierin de kalfsrol dichtschroeien.
De temperatuur verlagen, 10 gram boter toevoegen en in ongeveer 50 min. gaar laten worden.
Het vlees uit de pan nemen en in aluminium folie laten rusten.
Het aanbaksel afblussen met de wijn.
De bouillons toevoegen en tot de helft in laten koken.
De creme-fraiche toevoegen en weer tot de helft in laten koken.
De gorgonzola in de saus laten smelten.
Een klontje boter toevoegen en even met de staafmixer opkloppen.
De saus op smaak brengen met 1/2 el basilicum, zout, peper en wat citroensap.
Het vlees in plakjes snijden.
Schep een spiegeltje saus over de borden en drappeer het vlees in het midden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst