Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kip met appeltjes en sjalot
PT110M
Gevulde kip met appeltjes en sjalot
Een heerlijk gevulde kip met appeltjes en sjalot recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
110 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kip met appeltjes en sjalot te bereiden
Verwarm de oven voor 175°C.
Verhit de olijfolie en bak hierin de sjalotten aan. Bestrooi licht met zout en peper en bak tot ze lichtbruin zijn. Voeg de stukjes appel en de knoflook toe en bak dit nog ca. 5 minuten mee.
Vul de kip met het appel/sjalot-mengsel en steek het takje rozemarijn erin. Bind de kippenpoten bij elkaar. Smelt te boter en roer de kipkruiden erdoor. Bestrijk de kip rondom met de gekruide boter. Wikkel de plakjes bacon om de borst van de kip.
Plaats de kip op een rooster in de voorverwarmde oven en zet er een schaal gevuld met water onder om het vet in op te vangen. Rooster de kip in ca. 90 minuten gaar tot de bacon bruin en knapperig is.
Verhit de olijfolie en bak hierin de sjalotten aan. Bestrooi licht met zout en peper en bak tot ze lichtbruin zijn. Voeg de stukjes appel en de knoflook toe en bak dit nog ca. 5 minuten mee.
Vul de kip met het appel/sjalot-mengsel en steek het takje rozemarijn erin. Bind de kippenpoten bij elkaar. Smelt te boter en roer de kipkruiden erdoor. Bestrijk de kip rondom met de gekruide boter. Wikkel de plakjes bacon om de borst van de kip.
Plaats de kip op een rooster in de voorverwarmde oven en zet er een schaal gevuld met water onder om het vet in op te vangen. Rooster de kip in ca. 90 minuten gaar tot de bacon bruin en knapperig is.