KookJij

Gevulde kipfilet met tomaten-sherrysaus

Een heerlijk gevulde kipfilet met tomaten-sherrysaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Allerhande van lang geleden.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde kipfilet met tomaten-sherrysaus te bereiden

Kaas in 4 gelijke stukken snijden. Kip overlangs in snijden en open klappen. Kaas erover verdelen en dicht klappen. Elke filet stevig in 2 plakjes bacon wikkelen en vast zetten met prikkers. Tot gebruik in de koelkast zetten.
Tomaten pellen, in vieren snijden. Zaad en vocht verwijderen, opvangen en door een zeef wrijven. Vruchtvlees in reepjes snijden.
Kipfilet in ± 12 min. gaar bakken, op een warm bord onder aluminiumfolie laten rusten.
In de zelfde pan tomatenreepjes ± 1/2 min.bakken. Toevoegen; sherry en tomaten vocht en ± 3 min. laten inkoken. Op smaak brengen met peper, zout en basilicum.
Prikkers uit de filetjes halen. Kip serveren met de tomaten erover.

Mijn kookverhaal (ineke witte)

Je kunt dit eten met gebakken krieltjes en een groente naar keus maar het is ook lekker met pasta, ik maak dan wel wat meer saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst