Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kipfilet met tomaten-sherrysaus
PT45M
Gevulde kipfilet met tomaten-sherrysaus
Een heerlijk gevulde kipfilet met tomaten-sherrysaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ineke witte
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande van lang geleden.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kipfilet met tomaten-sherrysaus te bereiden
Kaas in 4 gelijke stukken snijden. Kip overlangs in snijden en open klappen. Kaas erover verdelen en dicht klappen. Elke filet stevig in 2 plakjes bacon wikkelen en vast zetten met prikkers. Tot gebruik in de koelkast zetten.
Tomaten pellen, in vieren snijden. Zaad en vocht verwijderen, opvangen en door een zeef wrijven. Vruchtvlees in reepjes snijden.
Kipfilet in ± 12 min. gaar bakken, op een warm bord onder aluminiumfolie laten rusten.
In de zelfde pan tomatenreepjes ± 1/2 min.bakken. Toevoegen; sherry en tomaten vocht en ± 3 min. laten inkoken. Op smaak brengen met peper, zout en basilicum.
Prikkers uit de filetjes halen. Kip serveren met de tomaten erover.
Tomaten pellen, in vieren snijden. Zaad en vocht verwijderen, opvangen en door een zeef wrijven. Vruchtvlees in reepjes snijden.
Kipfilet in ± 12 min. gaar bakken, op een warm bord onder aluminiumfolie laten rusten.
In de zelfde pan tomatenreepjes ± 1/2 min.bakken. Toevoegen; sherry en tomaten vocht en ± 3 min. laten inkoken. Op smaak brengen met peper, zout en basilicum.
Prikkers uit de filetjes halen. Kip serveren met de tomaten erover.
Mijn kookverhaal (ineke witte)
Je kunt dit eten met gebakken krieltjes en een groente naar keus maar het is ook lekker met pasta, ik maak dan wel wat meer saus.