Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kiprol in bladerdeeg
PT120M
Gevulde kiprol in bladerdeeg
Een heerlijk gevulde kiprol in bladerdeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kiprol in bladerdeeg te bereiden
Roer het kalfsgehakt,het paneermeel,in stukjes gesneden tong,mortadella en spek,1 ei,zout,peper,nootmuskaat en fijngehakte peterselie goed door elkaar.Smeer het mengsel op de ontbeende kip,waarvan u een plak hebt gemaakt.Rol de kip stevig op,wikkel de rol in bakpapier,bind hem vast,wrijf hem in met olie,bak hem 1 uur en 40 minuten op 180 graden in de oven en laat hem afkoelen.Wikkel de afgekoelde kiprol in het ontdooide,tot 3 milimeter dikte uitgerolde bladerdeeg,bestrijk het deeg met ei,bestrooi het met maanzaad en zet de kiprol ongeveer 25 minuten in een oven van 200 graden.