Aan dit gerecht zit een verhaal vast en ik zal proberen om het in een korte
versie weer te geven.
Tijdens onze vakantie op Sicilië liepen wij over een markt en ik zag daar
een slager aan het werk. Mijn aandacht was dus meteen getrokken. Hij had
een berg lapjes kipfilet (kan ook kalkoen geweest zijn) in het paneermeel
liggen. Daarnaast lagen reepjes kaas en stukken lente ui. Omdat het er wel
goed uitzag en om het eventueel thuis na te kunnen maken, nam ik wat
foto's.
Weer terug thuis heb ik dit dus op mijn eigen manier ook gemaakt. Ik heb
het een en ander bij elkaar gecombineerd met wat ik op de foto's zag en
met smaakjes die mij lekker leken. En dit is eruit gekomen. De Nederlandse
naam die ik het gerecht gegeven heb is nogal voor de hand liggend maar
de Italiaanse vertaling klinkt lang niet slecht. Net als de spiesjes zelf
trouwens.
Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kipspiesjes (spiedini di pollo ripiene)
PT30M
Gevulde kipspiesjes (spiedini di pollo ripiene)
Ik heb de spiesjes op de bbq gelegd maar natuurlijk zijn ze ook uitermate
geschikt om ze gewoon in een pan of oven te bereiden. De hoeveelheid is
voor 6 spiesjes en ik heb 2 spiesjes p.p. aangehouden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kipspiesjes (spiedini di pollo ripiene) te bereiden
- Snij de filet in schuine dunne plakjes, snij de lente ui in stukken van ongeveer 3 cm, snij de kaas in reepjes.
- Voeg peper, zout, oregano en basilicum aan het paneermeel toe en meng dit goed door elkaar.
- Haal de lapjes kip door het paneermeel en wikkel hierin een stukje lente ui en kaas, rol het op en steek het aan een prikker (ongeveer 3 of 4 rolletjes per prikker).
- Bak ze ongeveer 15 minuutjes op de bbq, in de oven of in de pan.