Recept
« Terug naar recepten
Gevulde komkommer met gehakt en geraspte kaas
PT40M
Gevulde komkommer met gehakt en geraspte kaas
Een heerlijk gevulde komkommer met gehakt en geraspte kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wie is mijn slager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde komkommer met gehakt en geraspte kaas te bereiden
1. Schil de komkommers en snijd ze overlangs over de helft. Verwijder met een lepeltje de zaadlijsten en bestrooi de helften met wat zout. Snijd deze nog twee maal over de helft zodat u 8 gelijke stukken krijgt en laat deze afgedekt met plasticfolie 15 minuten staan. Giet het vrijgekomen vocht er af en leg de uitgeholde komkommerschuitjes op een bakplaat bedekt met vetvrij papier.
2. Meng vervolgens het gehakt in een ruime kom met ei, ui, champignons, gekookte ham, peterselie en kaas. Voeg wat paneermeel toe als het mengsel te nat is. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
3. Vorm nu 8 gelijke ballen van het gehaktmengsel en vul hiermee de komkommerschuitjes. Bestrooi deze met de overige paneermeel en verdeel hierover de boter. Zet de komkommerschuitjes in een ovenschaal en plaats deze ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200º C.
4. Bak in de tussentijd de aardappelrozetjes, in twee of 3 keer, in hete olie goudbruin en gaar. Laat de aardappeltjes uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven tot gebruik. Haal de gevulde komkommer uit de oven en plaats deze op voorverwarmde borden. Serveer deze samen met de aardappelrozetjes.
2. Meng vervolgens het gehakt in een ruime kom met ei, ui, champignons, gekookte ham, peterselie en kaas. Voeg wat paneermeel toe als het mengsel te nat is. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
3. Vorm nu 8 gelijke ballen van het gehaktmengsel en vul hiermee de komkommerschuitjes. Bestrooi deze met de overige paneermeel en verdeel hierover de boter. Zet de komkommerschuitjes in een ovenschaal en plaats deze ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200º C.
4. Bak in de tussentijd de aardappelrozetjes, in twee of 3 keer, in hete olie goudbruin en gaar. Laat de aardappeltjes uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven tot gebruik. Haal de gevulde komkommer uit de oven en plaats deze op voorverwarmde borden. Serveer deze samen met de aardappelrozetjes.