KookJij

Gevulde koolrabi

Een heerlijk gevulde koolrabi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde koolrabi te bereiden

Was de koolrabi schoon en snijd de uitstekende deeltjes af. Kook de koolrabi gaar in kokend zoutwater. Haal ze uit het water en laat ze lichtjes afkoelen. Snijd van de bovenkant een kapje af en haal de binnenkant uit met behulp van een bolletjessnijder. Meng de koolrabibolletjes met de ricotta, roer de room en bieslook eronder en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vul de koolrabi met het mengsel en plaats ze in een voorverwarmde oven op 200 graden en laat ze goed warmen. Bak intussen de snippers ham krokant en werk hiermee de koolrabi af.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
20 Minuten lijkt me voldoende, het gerecht hoeft alleen goed warm te worden.
Groetjes,
Anna
KookJij
elske

elske zegt:
Hoe lang moet het ongeveer in de oven?