Recept
« Terug naar recepten
Gevulde koolrabi
PT40M
Gevulde koolrabi
Een heerlijk gevulde koolrabi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde koolrabi te bereiden
Was de koolrabi schoon en snijd de uitstekende deeltjes af. Kook de koolrabi gaar in kokend zoutwater. Haal ze uit het water en laat ze lichtjes afkoelen. Snijd van de bovenkant een kapje af en haal de binnenkant uit met behulp van een bolletjessnijder. Meng de koolrabibolletjes met de ricotta, roer de room en bieslook eronder en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vul de koolrabi met het mengsel en plaats ze in een voorverwarmde oven op 200 graden en laat ze goed warmen. Bak intussen de snippers ham krokant en werk hiermee de koolrabi af.
Anna zegt:
Groetjes,
Anna
KookJij