Recept
« Terug naar recepten
Gevulde koolrolletjes (golabki)
PT60M
Gevulde koolrolletjes (golabki)
Een heerlijk gevulde koolrolletjes (golabki) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Polen
Keuken:
Europese
Bron:
Familie Canada
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde koolrolletjes (golabki) te bereiden
Meng de rijst, ui, zout en peper, de knoflook, peterselie en een paar eetlepels soep door het gehakt en verdeel het in 8 rolletjes. Leg de kool in een pan kokend water en als het wat zacht is snijd dan voorzichtig een voor een de 8 bladeren los en vul met de gehaktrolletjes. Rol de kool strak op. Leg ze in een beboterde ovenschaal en giet er de rest van de soep overheen. Zet dit voor 50 minuten in de oven.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit recept is door de Poolse immigranten verspreid in Canada een zeer populair geworden gerecht, wat vaak bij weddingshowers of andere feestjes gegeten wordt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
doriet zegt:
hanssoepkip zegt:
Volgens mijn Pools kookboek: 190°C.
Redactie KookJij.
apu zegt:
slaatje zegt: