KookJij

Gevulde koolrolletjes (golabki)

Een heerlijk gevulde koolrolletjes (golabki) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron: Familie Canada
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde koolrolletjes (golabki) te bereiden

Meng de rijst, ui, zout en peper, de knoflook, peterselie en een paar eetlepels soep door het gehakt en verdeel het in 8 rolletjes. Leg de kool in een pan kokend water en als het wat zacht is snijd dan voorzichtig een voor een de 8 bladeren los en vul met de gehaktrolletjes. Rol de kool strak op. Leg ze in een beboterde ovenschaal en giet er de rest van de soep overheen. Zet dit voor 50 minuten in de oven.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit recept is door de Poolse immigranten verspreid in Canada een zeer populair geworden gerecht, wat vaak bij weddingshowers of andere feestjes gegeten wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Hoi Doriet, dit recept ga ik vandaag maken, ik heb het gegeten tijdens de cruise die wij gemaakt hebben en vonden het zo lekker dat ik op zoek ben gegaan naar het recept. Zal ik, via Anna, er een foto bij plaatsen? Groetjes Gerda :p:p:p:p
doriet

doriet zegt:
Inderdaad Hans, op 190 graden en ik heb een foutje gemaakt, afgedekt, en dan nog 30 minuten zonder deksel
hanssoepkip

hanssoepkip zegt:
Hallo Doriet, Kan je me vertellen op welke temperatuur de oven moet staan, bij voorbaat dank Hans.

Volgens mijn Pools kookboek: 190°C.
Redactie KookJij.
apu

apu zegt:
Dit recept ken ik als een Turks gerecht! Daar word alleen ipv tomatencrèmesoep een blik tomatenstukjes met sap gebruikt! Ik ga het eens proberen in jouw variant, want dit is een heerlijk gerecht!:):):)