Recept
« Terug naar recepten
Gevulde lamsbout met cantharellen
PT100M
Gevulde lamsbout met cantharellen
Een heerlijk gevulde lamsbout met cantharellen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde lamsbout met cantharellen te bereiden
Bereid de vulling. Week de sneeën brood in de melk. Verwarm de olie in een koekenpan en bak ui, knoflook, pancetta, rozemarijn en olijven 5 min. Schep in een kom. Knijp het brood uit en meng door het uimengsel. Breng op smaak met zout en peper. Duw de vulling in de holte van de ontbeende lamsbout en bind dicht met keukentouw. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en leg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210ºC. Bestrooi het vlees met zout en peper. Wrijf het vlees goed in met olijfolie en leg het in een braadslee. Rooster het vlees 10 min in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 175ºC en braad het vlees 40-50 min, draai het halverwege om. Haal uit de oven en laat 10 min rusten onder aluminiumfolie.
Verwarm intussen de boter in een ruime pan. Voeg de cantharellen en knoflook toe en bak ze 5 min al omscheppend op hoog vuur. Meng de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Snij de lamsbout in plakken en serveer met de cantharellen.
Verwarm de oven voor op 210ºC. Bestrooi het vlees met zout en peper. Wrijf het vlees goed in met olijfolie en leg het in een braadslee. Rooster het vlees 10 min in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 175ºC en braad het vlees 40-50 min, draai het halverwege om. Haal uit de oven en laat 10 min rusten onder aluminiumfolie.
Verwarm intussen de boter in een ruime pan. Voeg de cantharellen en knoflook toe en bak ze 5 min al omscheppend op hoog vuur. Meng de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Snij de lamsbout in plakken en serveer met de cantharellen.