Recept
« Terug naar recepten
Gevulde pannekoeken met spinazie in de oven
PT25M
Gevulde pannekoeken met spinazie in de oven
Een heerlijk gevulde pannekoeken met spinazie in de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde pannekoeken met spinazie in de oven te bereiden
Klop het ei los.
Maak een luchtig beslag van het meel, het ei en de melk (waarvan 3 eetlepels afgehouden worden).
Bak hiervan in de vetstof 4 pannekoeken.
Kook de gewassen spinazie +/- 10 minuten in voldoende water.
Laat even uitlekken en hak de spinazie.
Snij de uien fijn.
Snijd de plakjes kaas in stukjes en meng ze onder de spinazie met de uien, wat zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de vulling over de vier pannekoeken en rol deze op.
Leg ze in een ovenschotel.
Klop het andere ei met de overgehouden 3 eetlepels melk en wat peper en zout.
Giet dit mengsel over de pannekoeken.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 25 minuten.
Maak een luchtig beslag van het meel, het ei en de melk (waarvan 3 eetlepels afgehouden worden).
Bak hiervan in de vetstof 4 pannekoeken.
Kook de gewassen spinazie +/- 10 minuten in voldoende water.
Laat even uitlekken en hak de spinazie.
Snij de uien fijn.
Snijd de plakjes kaas in stukjes en meng ze onder de spinazie met de uien, wat zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de vulling over de vier pannekoeken en rol deze op.
Leg ze in een ovenschotel.
Klop het andere ei met de overgehouden 3 eetlepels melk en wat peper en zout.
Giet dit mengsel over de pannekoeken.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 25 minuten.