Recept
« Terug naar recepten
Gevulde pannenkoeken met spinazie en spek
PT40M
Gevulde pannenkoeken met spinazie en spek
Een heerlijk gevulde pannenkoeken met spinazie en spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde pannenkoeken met spinazie en spek te bereiden
Pannenkoeken:
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Rusttijd: ca. 1 uur
1. Zeef de bloem. Maak een putje in de bloem en breek er de eieren in. Voeg zout en olie toe.
2. Voeg al roerend de melk toe vertrekkend vanuit het midden.
3. Indien er nog klonters in het beslag zijn, zeef het beslag dan opnieuw.
4. Laat het beslag een uur in de koelkast rusten.
5. Bak de pannenkoeken in een licht beboterde hete antikleefpan.
De vulling:
Bereidingstijd: ca 10 minuten
1. Ontdooi of stoof de spinazie. Kruid met peper en zout en voeg er een beetje room bij naar smaak. Knip de zwoerden van de speklapjes en bak deze laatste in een antikleefpan.
2. Leg boven op elke pannenkoek (aan de zijkant) een reep spek. Leg daarboven een laag spinazie en bestrooi met kaas.
3. Rol de pannenkoeken op en schik ze in een beboterde ovenschaal.
4. Begiet de pannenkoeken met wat room en laat ze zachtjes in de oven opwarmen (ca. 15 min. op 130°C). Let er op dat de pannenkoeken niet uitdrogen.
5. Serveer op de borden.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Rusttijd: ca. 1 uur
1. Zeef de bloem. Maak een putje in de bloem en breek er de eieren in. Voeg zout en olie toe.
2. Voeg al roerend de melk toe vertrekkend vanuit het midden.
3. Indien er nog klonters in het beslag zijn, zeef het beslag dan opnieuw.
4. Laat het beslag een uur in de koelkast rusten.
5. Bak de pannenkoeken in een licht beboterde hete antikleefpan.
De vulling:
Bereidingstijd: ca 10 minuten
1. Ontdooi of stoof de spinazie. Kruid met peper en zout en voeg er een beetje room bij naar smaak. Knip de zwoerden van de speklapjes en bak deze laatste in een antikleefpan.
2. Leg boven op elke pannenkoek (aan de zijkant) een reep spek. Leg daarboven een laag spinazie en bestrooi met kaas.
3. Rol de pannenkoeken op en schik ze in een beboterde ovenschaal.
4. Begiet de pannenkoeken met wat room en laat ze zachtjes in de oven opwarmen (ca. 15 min. op 130°C). Let er op dat de pannenkoeken niet uitdrogen.
5. Serveer op de borden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
Huub zegt:
Heb, met uw welnemen, er wel 2 plakjes spek ingerold + een beetje oregano door de spinazie.
Met groet!
Huub zegt:
;)
willydelcart zegt:
slaatje zegt:
Huub zegt: